top of page

שימור מורשת התרבות הבנויה מנקודת מבט דתית

מנחה: שחר פוני

שימור מורשת התרבות הבנויה מנקודת מבט דתית

מנחה: שחר פוני

רב השיח עתיד לעסוק, כאמור, בנושא שימור מורשת התרבות הבנויה (אתרי עתיקות, מבנים היסטוריים, מרקמים עירוניים, נופי תרבות וכו') מנקודת מבט דתית-תיאולוגית, ויתבסס על הפניית שאלות זהות, למספר משתתפים בשולחן העגול, בני דתות שונות (או המומחים לדתות שונות), במטרה להיחשף לנקודת המבט הדתית (הספציפית) כנקודת מבט העומדת בפני-עצמה וכן להבדלים בנקודת המבט בין הדתות השונות.

 

מתדיינים:

זן מאסטר ניסים אמון, עמיקם

האב אנדראוס בחוס, חיפה

הרב צחי הרשקוביץ, פתח תקווה

השיח' מחמד חסין, ג'וליס

השיח' סמיר עאסי, עכו

 

בין השאלות שיעמדו במרכז הדיון:

  1. האם קיימת "קדושה" למקום/אתר? במידה וכן, האם יש קשר בין קדושת המקום ובין שימור הממצא הפיסי שבו, המביע את הערך' בעטיו קודש האתר?

  2. "שימור החומר" עצמו: מבנים, עתיקות, חפצים: האם יש לכך משמעות דתית? האם ישנם מצבים בהם הדת מחייבת את שימור החומר? שוללת זאת? אדישה לנושא זה? האם נדרש שימור לחומר מעבר לשימור הזיכרון או הערך?

  3. שימור מול פיתוח: השימור מגביל לעיתים את הפיתוח, הן ברמת המבנה הבודד והאדם הפרטי שרצונו לבצע שינויים בביתו (ולעיתים מוגבל משיקולי שימור) והן ברמה הממלכתית: הימנעות מפיתוח שכונות או ערים בשל המצאות עתיקות, האם קיימת עמדה דתית ביחס לכך? ואם כן, מה היא?

  4. "שימור מורשת דתית אחרת": שימור ותחזוקת מבנים ואתרים המקודשים לדת שונה או ששימשו כמבני דת (בכלל זה מקדשים): מהי העמדה הדתית ביחס לשימורם ותחזוקתם מנקודת מבט דתית (ספציפית)?

 

שחר פוני

בוגר הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון, חיפה. בעל תואר שני בלימודי ארכיאולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. עובד רשות העתיקות משנת 1999. מילא שורה של תפקידים בהם מתכנן שימור, אדר' נפת העיר העתיקה של ירושלים (2012-2003), אדריכל מינהל פיקוח (2016-2013). כיום בתפקיד אדריכל מפקח ארצי, בו הוא מנחה מקצועי של אדריכלי המרחב ואדריכלי הערים העתיקות ברשות, מייצג את רע"ת במועצה הארצית לתכנון ובנייה, ובוועדות המשנה.

bottom of page